Klasiskās liellopa un cūkas gaļas kotletes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Gaļu, sīpolu un izmērcētu baltmaizi izlaiž 2 reizes cauri gaļas mašīnai, atšķaida pēc vajadzības ar buljonu, pienu vai ūdeni, pieliek klāt olu, sāli un piparus; ar rīvmaizes palīdzību veido apaļas vai trīsstūrainas kotletes, cep taukos gaiši brūnas. Pasniedz karstas ar skāba krējuma mērci, sausiem kartupeļiem un dažādiem salātiem.

 

Recepte no grāmatas Mājturība : Kaucmindes mājturības semināra absolventu biedrības rakstu izlase. - Rīga : Scientiae, 1991.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa - 300.g
  • Cūkgaļa - 300.g
  • Baltmaize (piens vai ūdens tās izmērcēšanai) - 40.g
  • Sīpols - 1.gab
  • Ola - 1.gab
  • Sāls, pipari
  • Buljons pēc vajadzības
  • Rīvmaize - 75 - 100.g
  • Taukvielas