Klasiskās liellopa un cūkas gaļas kotletes
Gaļu, sīpolu un izmērcētu baltmaizi izlaiž 2 reizes cauri gaļas mašīnai, atšķaida pēc vajadzības ar buljonu, pienu vai ūdeni, pieliek klāt olu, sāli un piparus; ar rīvmaizes palīdzību veido apaļas vai trīsstūrainas kotletes, cep taukos gaiši brūnas. Pasniedz karstas ar skāba krējuma mērci, sausiem kartupeļiem un dažādiem salātiem.
Recepte no grāmatas Mājturība : Kaucmindes mājturības semināra absolventu biedrības rakstu izlase. - Rīga : Scientiae, 1991.
Sastāvdaļas
- Liellopu gaļa - 300.g
- Cūkgaļa - 300.g
- Baltmaize (piens vai ūdens tās izmērcēšanai) - 40.g
- Sīpols - 1.gab
- Ola - 1.gab
- Sāls, pipari
- Buljons pēc vajadzības
- Rīvmaize - 75 - 100.g
- Taukvielas