Ar āboliem sautēti saldskābie kāposti

Štovējam kāpostus!
Štovētus kāpostus pasniedz kā piedevu dažādiem cūkas un jēra gaļas ēdieniem.

FOTO: Shutterstock.com

Štovētus kāpostus pasniedz kā piedevu dažādiem cūkas un jēra gaļas ēdieniem.

Kāpostus sagriež sīkās strēmelītēs, liek māla bļodā, pārkaisa ar 1/2 tējkarotes sāls un stampā tik ligi, līdz atdalās sula, tad kāpostus ar visu sulu pārliek katlā un sautē. Kad sula sāk izzust, pievieno sviestu, plānās daiviņās sagrieztus nomizotus ābolus, cukuru un turpina sautēt. Kad kāposti un āboli mīksti, pievieno sasmalcinātas dilles.

Saldskābiem kāpostiem var pielikt cieti vārītu olu gagaliņus un izmantot pīrādziņu (arī pīrāga) pildījumam.

Saldskābos kāpostus pasniedz kā piedevu dažādiem cūkas un jēra gaļas ēdieniem.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls, cukurs, diļļu zaļumi
  • Svaigi kāposti - 500.g
  • Sviests - 50.g
  • Āboli (rudens šķirnes) - 100 - 150.g

Saistītie raksti