Laša sacepums ziemeļnieku gaumē
Gatavošanas laiks: 50 - 55 min, no tām apmēram 40 min krāsnī.
4 personām
Zivij izņem asakas un novelk ādu. Sagriež mazos gabaliņos. Kartupeļus nomizo un sašķēlē. Gurķi noskalo un sagriež plānās šķēlītēs. Sasmalcina dilles.
Kartupeļus, lasi, dilles un gurķu sķēlītes kārtām liek ieziestā cepamtraukā. Samaisa olas, krējumu un pienu. Pievieno šķipsniņu sāls un piparu. Lej cepamtraukā. Sacepumu cep krāsns apakšējā daļā 200 grādos apmēram 40 minūtes. Laša sacepumu var pasniegt ar svaigu dārzeņu salātiem un maizi.
Sacepums būs īpaši gards, ja izmantosi karsti kūpinātu lasi.
Sastāvdaļas
- Kūpināts vai vārīts lasis vai forele - 400.g
- Kartupeļi - 6 - 8.gab
- Mazs gurķis - 1.gab
- Saišķītis diļļu
- Lielas olas - 3.gab
- Saldais krejums - 150.g
- Piens - 200.g
- Sāls, baltie pipari - 200.g