Cūkgaļas un svaigu kāpostu plācenīši
Samaltai gaļai pievieno uz sakņu rīves sarīvētus svaigos kāpostus, sasmalcinātu sīpolu un olu, sāli piparus, rīsus un pamatīgi samaisa. Veido plācenīšus, apviļā miltos un apcep sakarsētos taukos, pēc tam liek katliņā, pārlej ar aso tomātu mērci un ūdeni, karsē 10 - 15 minūtes.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Trekna cūkgaļa - 150.g
- Asā tomātu mērce - 1.glāze
- Tauki
- Kviešu milti
- Sāls, maltie pipari
- Pusapvārīti rīsi - 1.ēd.k.
- Sīpols - 1.gab
- Ola - 1.gab
- Svaigi kāposti - 150.g
- Ūdens - 1/2.glāze