Miežu putraimu un kartupeļu biezputra
Tik sātīgi, gardi un spēcinoši!
Verdošā ūdenī liek noskalotus putraimus un vāra pusmīkstus, pievieno ripiņās sagrieztus kartupeļus, sāli un vāra gandrīz mīkstus. Tad pielej uzvārītu pienu. Biezputru sutina, pa reizei apmaisot, līdz putraimi pilnīgi uzbrieduši, vai arī katlu noņem no uguns un ietin vairākās avīzēs. Putraimi lēni izsūt, un avīzes ilgi saglabā biezputru siltu. Pasniedz pārlietu ar apceptu speķi un sīpoliem. Atsevišķi pasniedz pienu.
Biezputrai kartupeļu vietā var pievienot smalki sagrieztus burkānus, kāļus avi svaigus kāpostus.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Miežu putraimi - 160.g
- Kartupeļi - 600.g
- Ūdens - 1/2.l
- Piens - 1/2.l
- Sāls
- Dūmots speķis - 160.g
- Sīpoli - 2.gab