Jēra gaļas un tomātu sautējums

Jēra gaļa ir delikatese, ko var pagatavot visdažādākajos veidos. Ziemā sautējums ar sātīgu mērci ir lieliska izvēle. 

FOTO: Shutterstock.com

Tomātus applaucē ar verdošu ūdeni un noņem miziņu. Gaļu sagriež 20 – 30 g smagos gabaliņos, sīpolus pārgriež uz pusēm, pusītes sagriež vienādās ripiņās. Katlā vai veidnē liek uz pusēm sagrieztus tomātus, pārliek gaļas gabaliņus, pievieno sāli, piparus (gaļu vispirms var sapiparot, apsālīt un tad likt katlā), virsū liek sīpolus, pievieno gabalos sagrieztu papriku. Vaļējā katlā sautē, līdz šķidrums gandrīz pacēlies līdz sīpoliem. Tad katlu aizvāko un uz mazas liesmas sautē apmēram 1 – 1 1/2 stundas. Beigās nogaršo, vai pietiek sāls, piparu.
Sautējumu pasniedz katram māla bļodiņās. Klāt var pasniegt ar mizu vārītus vai ceptus kartupeļus vai apceptas baltmaizes šķēles.

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Jēra gaļas mīkstums - 1.kg
  • Tomāti - 1.kg
  • Sīpoli - 1.kg
  • Sāls, maltie pipari - 1.gab
  • Sāls, maltie pipari