Jēra gaļas un tomātu sautējums
Jēra gaļa ir delikatese, ko var pagatavot visdažādākajos veidos. Ziemā sautējums ar sātīgu mērci ir lieliska izvēle.
Tomātus applaucē ar verdošu ūdeni un noņem miziņu. Gaļu sagriež
20 – 30 g smagos gabaliņos, sīpolus pārgriež uz pusēm, pusītes
sagriež vienādās ripiņās. Katlā vai veidnē liek uz pusēm sagrieztus
tomātus, pārliek gaļas gabaliņus, pievieno sāli, piparus (gaļu
vispirms var sapiparot, apsālīt un tad likt katlā), virsū liek
sīpolus, pievieno gabalos sagrieztu papriku. Vaļējā katlā sautē,
līdz šķidrums gandrīz pacēlies līdz sīpoliem. Tad katlu aizvāko un
uz mazas liesmas sautē apmēram 1 – 1 1/2 stundas. Beigās nogaršo,
vai pietiek sāls, piparu.
Sautējumu pasniedz katram māla bļodiņās. Klāt var pasniegt ar mizu
vārītus vai ceptus kartupeļus vai apceptas baltmaizes šķēles.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots,
1993.
Sastāvdaļas
- Jēra gaļas mīkstums - 1.kg
- Tomāti - 1.kg
- Sīpoli - 1.kg
- Sāls, maltie pipari - 1.gab
- Sāls, maltie pipari