Cūkgaļa ar ķiplokiem

FOTO: Shutterstock.com

Gaļu ierīvē ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sāli un pipariem. Pārziež ar sinepēm, ietin celofānā un ļauj 12 stundas piesātināties ar grašvielām. Gaļu iztin, liek katlā ar karstu ūdeni, lai gaļa līdz 1/3 būtu apņemta ar ūdeni, un sautē gatavu, līdz šķidrums ir novārījies. Pasniedz aukstu ar konservētiem gurķiem vai siltu ar sautētiem kāpostiem.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa (sānu gabals bez ribām) - 1.kg
  • Liels ķiploks - 1.gab
  • Sāls
  • Sinepes