Ceptas selerijas jeb seleriju karbonāde
Ēd selerijas sakni un tievē. Lietojot uzturā selerijas, tavs organisms, tās sagremojot patērēs vairāk kaloriju nekā ir pašā garšaugā
Notīrītas, noskalotas seleriju saknes vāra sālsūdenī mīkstas. Atdzesētas nomizo. Sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs, apziež ar sinepēm vai tomātu biezeni, iemērcē sakultā olā, apviļā rīvmaizē un cep sakarsētos taukos brūnas. Pasniedz pie zivju un putnu gaļas ēdieniem.
Izceptās seleriju šķēles var sakārtot uz cepešpannas, šķēles pārkaisa ar sarīvētu sieru un sasmalcinātiem zaļumiem, cepeškrāsnī cep 5 - 7 minūtes.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Selerija - 600.g
- Sāls
- Olas - 2.gab
- Sinepes vai tomātu biezenis
- Rīvmaize, tauki