Karstie kartupeļu salāti ar sieru
Gatavošanas laiks: apm. 40 min., no tām 15 min krāsnī
4 personām
Kartupeļus nomizo un sagriež šķēlēs. Puravu noskalo un sagriež sloksnītēs. Dārzeņus liek katliņā un pārlej ar ūdeni, lai tie būtu tikko nosegti. Vāra, līdz dārzeņi ir gandrīz gatavi. Kartupeļus un puravu notecina un kārto ieziestā cepamajā traukā. Gatavo mērci no sinepēm, vīna etiķi, dārzeņu buljona, sāls un pipariem. Pārlej dārzeņiem. Sieru sagriež šķēlītēs un kārto uz dārzeņiem. Cep cepeškrāsnī 250 grādos apm. 15 minūtes.
Siltus kartupeļu salātus pasniedz ar ceptu šķiņķi un salātiem.
Kartupeļu salātus var pasniegt arī bez siera.
Sastāvdaļas
- Kartupeļu ciete - 800.g
- Puravi - 2.gab
- Sinepes - 2.ēd.k.
- Baltvīna etiķis - 3.ēd.k.
- Dārzeņu buljons (kubiņš+ūdens) - 150.g
- Sāls - 1.tējk.
- Melnie pipari - 1/4 - 1/2.tējk.
- Čedaras siers - 100.g