Sardeļu un paprikas sautējums
Gatavošanas laiks : apmēram 25 minūtes
4 personām
Sardeles nomizo un sagriež palielās šķēlītēs. Paprikas noskalo, izņem sēkliņas, mīkstumu sagriež sloksnītēs. Sīpolus nomizo un sagriež plānās daiviņās. Dārzeņus un sardeles liek katlā vai lielā pannā. Samaisa. Pievieno timiānu un veselus melnos piparus. Pielej ūdeni. Uzkarsē. Sautējumu vāra 10 - 15 minūtes. Desas sautējumu sadala pa šķīvjiem un virsū liek pa karotei skābā krējuma. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Sastāvdaļas
- Sardeles vai vārītā desa - 400.g
- Dzeltenā paprika - 1.gab
- Sarkanā paprika - 1.gab
- Sīpoli - 1 - 2.gab
- Timiāns - 1 .tējk.
- Veseli melnie pipari - 5 - 6.gab
- Ūdens vai vājš buljons - 200.g
- Skabais krejums