Cepta paprika ar olīvām un sīpoliem
Porcijas: 4 - 6
Gatavošana: 40 - 45 min.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Papriku liek lielā cepamajā viednē. Virsū ber sīpolus, olīvas un kaperus. Apslaka ar eļļu un pārkaisa ar sāli. Cep 25 - 30 minūtes, līdz paprika mīksta. Pārkaisa ar raudeni un pasniedz karstu.
Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006
Sastāvdaļas
- Prāvos gabalos sagriezta sarkanā paprika bez sēklotnes - 1 1/2.kg
- Plānās šķēlītēs sagriezts sīpols - 800.g
- Zaļās olīvas bez kauliņiem - 20.gab
- Noskaloti sālīti kaperi - 2.ēd.k.
- Sāls
- Olīveļļa - 6.ēd.k.
- Sīki sakapāta raudene - 1.ēd.k.