Brokoļi ar olām
Sālsūdenī izvāra brokoļus pusmīkstus (~8 minūtes). Uzmanīgi nokāš. Pannā sakarsē 4 ēdamkarotes eļļas, ieber ķiplokus un apcep bāli zeltainus. Izņem no pannas. Eļļā liek brokoļus un cep 5 minūtes. Nelielā bļodā sakuļ olas un sieru. Pievieno sāli un piparus. Citā pannā sakarsē atlikušo eļļu un ielej kulteni. Ar dakšiņu maisa, līdz olas sarecē. Uz šķīvja kārto brokoļus. Virsū liek olas, rotā ar čili pipariem un pasniedz karstus.
Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006
Sastāvdaļas
- Ziedkopās sadalīti brokoļi - 1.kg
- Viegli saspaidīta ķiploka daiviņa - 1.gab
- Olīveļļa - 125.ml
- Olas - 4.gab
- Sarīvēts pekorīno (aitas piena) siers - 125.g
- Sāls, malti melnie pipari.g
- 1 plānās škēlītēs sagriezts sarkanais pipars