Spageti ar dārzeņu mērci
Makaronus mēdz uzskatīt par vienkāršu ēdienu, taču, izvēloties šo recepti, spageti liksies pavisam izsmalcināta vakariņu izvēle.
Porcijas 4 - 6 gab
Sastāvdaļas
- Kubiņos sagriezti tomāti - 500.g
- Spageti - 500.g
- Sāls
- Olīveļļa - 4.ēd.k.
- Svaigs saplūkāts baziliks - 1.sauja
- Noskaloti sālīti kaperi - 1.ēd.k.
- Melnās olīvas bez kauliniem - 12.gab
- Sīki sakapāta ķiploka daiviņa - 1.gab
- Strēmelēs sagriezta dzeltenā paprika - 1.gab
- Kubiņos sagriezts baklažāns - 1.gab
- Sarīvēts pekorīno (vai cits) siers - 60.g
Gatavošana: 1 h 10 min
Pannā sakarsē eļļu, ieber tomātus, baklažānu, papriku, ķiplokus, olīvas, kaperus un baziliku un sautē 5 minūtes. Pieber sāli un sautē vēl apmēram 30 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. Ik pa brīdim apmaisa. Spageti liek lielā daudzumā verdoša sālsūdens un vāra. 4 ēdamakrotes spageti ūdens pievieno dārzeņiem. Makaronus nokāš un pievieno mērcei. Apkaisa ar pekorīno (cietais siers, kas gatavots no aitas piena), samaisa, pasniedz karstus.
Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006