Rīsi ar dārzeņiem un olu
Labs veids, kā izmantot pāri palikušos rīsus. Tikai jāatceras, ka rīsi ir lieliska barotne dažādām baktērijām un mikroorganismiem, tāpēc tie noteikti jāglabā ledusskapī.
4 porcijas
20 minūtes sagatavošanai
1. Lielā pannā uzkarsē ēdamkaroti sviesta un ātri apcep abas
paprikas. Izņem no pannas.
2. Sakul olas, lai dzeltenums sajaucas ar baltumu. Izkausē pannā
vēl karoti sviesta, lej iekšā olas un ar dakšiņu smalcini, lai tās
sarecot veidotu sīkus gabaliņus. Kad olas sarecējušas, pievieno
zirnīšus, vēl karoti sviesta un cep 3–4 minūtes.
3. Liec papriku atpakaļ pannā, pievieno rīsus un atlikušo sviestu.
Visu rūpīgi izmaisi un karsē, līdz rīsi izsiluši. Pēc garšas
pievieno sāli un piparus.
Izmēģini!
Izmanto šim ēdienam tādus dārzeņus, kādus vēlies. Tie var būt sīki
sagriezti burkāni, sīpoli, selerija... Tikai ņem vērā katra
produkta gatavošanas laiku, jo, piemēram, burkāniem tas būs ilgāks,
savukārt sīpoliem – pavisam īss.
Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs www.garsigs.lv
Sastāvdaļas
- Vārīti rīsi - 250.g
- Zaļie zirnīši, svaigi vai saldēti - 200.g
- Olas - 4.gab
- Sarkanā paprika, sīki sagriezta - 1.gab
- Zaļā paprika, sīki sagriezta - 1.gab
- Sviests - 4.ēd.k.
- Sāls, malti pipari