Desiņu gulašs
Šā ēdiena priekšrocība ir tā, ka nevajag atsevišķi vārīt kartupeļus un gatavot mērci, viss ir vienā traukā.
4–6 porcijas
30 minūtes sagatavošanai
1. Uzkarsē katliņā eļļu. Desiņas sagriez kumosa lieluma gabalos un
apcep brūnganas. Pievieno sagrieztus sīpolus, pacep vēl minūti.
Pieliec kartupeļus, iedrupini buljona kubiņu un pārlej ar verdošu
ūdeni tā, lai sautējums ir tik tikko nosegts.
Sautē uz nelielas uguns, līdz kartupeļi mīksti.
2. Gulašam pievieno paprikas pulveri, cukuru, konservētos tomātus
un rūpīgi samaisi. Pagaidi, līdz gulašs uzvārās, pārkaisi ar
zaļumiem un pasniedz ļoti karstu, ja ir vēlēšanās, ar skābo
krējumu.
Ņem vērā!
Šajā receptē tiek izmantotas svaigas, termiski neapstrādātas
desiņas. Tādas var nopirkt lielākajā daļā lielveikalu (meklē
svaigas gaļas nodaļās). Var izmantot arī kupatus vai grilējamās
vistas gaļas desiņas. Ļoti garšīgas ir tā sauktās poļu desiņas.
Protams, der arī pusžāvētās desas. Tad samazinās gatavošanas laiks.
Ja ir vēlēšanās, vari ņemt kaut ko no plašās sardeļu vai cīsiņu
saimes.
Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Eļļa - 1.ēd.k.
- Svaigas desiņas - 400.g
- Sīpoli - 2.gab
- Kartupeļi, nomizoti, sagriezti gabalos - 4.gab
- Buljona kubiņš - 1.gab
- Paprikas pulveris - 1.tējk.
- Brūnais cukurs - 1.tējk.
- Konservētu tomāti savā sulā - 400.g
- Sasmalcināti zaļumi pasniegšanai