Cūkgaļa ar cidonijām
Gabaliņos sagrieztu gaļu veidnē sakarsētā sviestā apcep. Apcepto gaļu pārlej ar tik daudz verdoša ūdens, lai tā būtu apsegta, un sautē 20 minūtes. Cidonijas sagriež šķēlītēs un kopā ar apceptiem sīpoliem, sāli, pipariem, cukuru pievieno gaļai, turpina uz mazas liesmas sautēt, līdz gaļa ir mīksta. Gaļu liek sasildītā bļodā, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Klāt pasniedz ar mizu ceptus kartupeļus.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Liesa cūkgaļa (mīkstums) - 500 - 600.g
- Cidonijas - 400.g
- Sīpoli - 2.gab
- Sviests - 50.g
- Sāls, maltie pipari
- Cukurs
- Zaļumi