Teļa karbonāde ar timiānu
Teļa gaļas karbonāde ir īpaši garda!
Pannā sakarsē taukvielas, līdz izzūd putas un tauki iegūst zelatinu krāsu. Karbonādes šķēles cep apmēram 5 minūtes no katras puses. Pārkaisa ar sāli, pipariem un timiānu. Pievieno vīnu un zaļos piparus. Vāra dažas minūtes. Pirms pasniegšanas gaļu aplej ar vīna mērci. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un svaigu dārzeņu salātiem.
Pēc šīs receptes var gatavot arī teļa fileju vai cūkas karbonādi. Mērci var iebiezināt ar kviešu miltiem.
Karbonāde būs īpaši mīksta un sulīga, ja to gatavosiet vidējā cepšanas temperatūrā.
Sastāvdaļas
- Teļa karbonāde apm. - 500.g
- Sviests vai margarīns - 2.ēd.k.
- Sāls - 1.tējk.
- Melnie pipari - 1/4.tējk.
- Timiāns - 1.tējk.
- Deserta vīns - 100.g
- Zaļie pipari - 1.tējk.