Desas sacepums vāciešu gaumē
Gatavošanas laiks 40 - 45 minūtes, no tām 25 - 30 minūtes krāsnī
Kartupeļus un sīpolus nomizo. Sagriež plānās šķēlītēs. Sagriež desu, tomātus un papriku. Viegli ieziestā cepamajā traukā citu pie citas pamīšus liek kartupeļu, sīpolu, desas, tomātu un paprikas šķēlītes. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Virsū ar nazi liek krējuma piciņas, pārkaisa ar timiānu un rīvēto sieru. Cep krāsnī 200 grādos 25 - 30 minūtes.
Vārītās desas vietā var izmantot arī žāvēto desu
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 5 - 6.gab
- Timiāns - 1.tējk.
- Skabais krejums - 200.g
- Pipari - 1/2.tējk.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Zaļā paprika - 1.gab
- Tomāti - 3 -4.gab
- Vārītā desa - 400.g
- Sīpoli - 2.gab
- Rīvētais siers - 80 - 120.g