Jēra gaļas un paprikas sautējums
Gatavošanas laiks: apm. 1 st, no tās sautēšanai 45 - 50 min.
Jēra plecu sagriež porciju gabalos. Papriku noskalo, izņem sēklas. Mīkstumu sagriež sloksnītēs. Kartupeļus nomizo un sagriež gabalos. Sīpolu nomizo un sagriež daiviņās. Gaļu un dārzeņus kārtām liek katlā. Pievieno lauru lapas, timiānu un nomizotas, veselas ķiploka daiviņas. Pievieno konservētos tomātus un ūdeni, sautē 45 - 50 min. Pievieno sāli, uzkaisa sasmalcinātos pētersīļus. Ēdienu pasniedz ar baltmaizi.
Var izmantot arī citus jēra gaļas gabalus.
Sastāvdaļas
- Jēra plecs apm. - 1.kg
- Sāls - 1.tējk.
- Ūdens - 500.g
- Sasmalcināti konservēti tomāti - 400.g
- Ķiploka daiviņas - 2 - 3.gab
- Timiāns - 1.tējk.
- Lauru lapas - 2.gab
- Sīpols - 1.gab
- Kartupeļi - 5 - 6.gab
- Sarkanā paprika - 1.gab
- Pētersīļi