Sviesta pupiņu kārtojums
Novāra sviesta pupas, līdz teju gatavas, bet ne līdz galam. Apcep garās šķēlēs sagrieztu cauraudzīti, nosusuna. Nedaudz sviestā apcep sīpolus. Tad visu kārto cepamtraukā. 1.kārta pupiņas, 2.kārta sīpoli, 3.kārta cauraudzis, 4 kārta pupiņas. Pa starpām var pabērt sāli (pēc garšas), pārlej visu ar saldo krējumu, liek cepeškrāsnī 180 grādos. Kad redz, ka viss jau tā kā sautējas, pārber pāri rīvēta siera kārtu un ļauj tam apbrūnēt. Kad parādījusies garoziņa, ņemam laukā un LABU APETĪTI!
Recepti iesūtījusi Marina Apaļā, Pupiņu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Saldais krejums 35% - 200.ml
- Sīpoli - 1.gb
- Kūpināts vai svaigs cauraudzis - 10.plānas šķēlītes
- Sāls
- Sviesta pupas - 500.gr
- Rīvēts siers - 200.gr