Smeķīgais sautējums
Kartupeļus nomizo, sagriež mazos kubiņos. Apsautē kopā ar
taukvielu un mazliet ūdeni pannā.
Kamēr sautējas kartupeļi, "pīlē" ieliek ripiņās sagrieztu vienu
sīplu, tomātu un smalki sagrieztu burkānu.
Pa virsu dārzeņiem izklāj 1/3 sautēto kartupeļu. Uz
kartupeļiem izklāj pusi no pupiņu zupas burciņas.
Tālāk turpina klāt virsū atlikušos kartupeļus, tad atkal sagrieztus
burkānus, tomātus un sīpolus. Pa virsu atlikušo pupiņu zupu un visu
pārlej ar ūdeni.
Vāks virsū un sautējam apm. 40 min uz mazas uguns. Ik pa 10 minūtēm
visu pīles saturu samaisa/izcilā.
Var ēst tāpat vai kopā ar kādu vistas gaļas meistarojumu.
(šajā bildē sautējums tiek ēsts kopā ar vistu, kas pildīta ar
āboliem)
Recepti iesūtījusi Ieva Vāgentroce, Pupiņu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Pupiņu zupa - 1 burciņa
- Kartupeļi - 6 palieli
- Burkāni - 2 vidēji lieli
- Sīpoli - 2 vidēji lieli
- Tomāti - 2 vidēji lieli
- Ūdens - 100 ml
- Eļļa vai sviests/margarīns