Pupiņu-ābolu sautējums
Izvāram pupiņas, savāram ābolu biezenīti - tādu pabiezu, cukuru
var likt, var nelikt, atkarīgs no ābolu šķirnes un ēdāja garšas
kārpiņām:).
Sacep kubiciņos sagrieztu žāvējumu (der jebkāds žāvējums, kurā ir
treknumiņš) ar sīpoliņu, ja prasās, var pievienot kādas garšvielas
pēc izvēles.
Tad ņem palielu trauku un visas sagatavotās sastāvdaļas samaisa -
cik daudz pupiņas, gaļas un pārējās sastāvdaļas nosaka ēdāju vēlmes
un garšas sajūtas - mūsmājās ēdam siltu, bet garšīgs arī atdzisis.
Lai labi garšo!
Recepti iesūtījusi Zanda Martinsone, Pupiņu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Neliels sīpols
- Nedaudz cukura (gaumes jautājums)
- Palieli āboli - 3-4.gb.
- Vārītas pupiņas
- Žavēta cūkgaļas krūtiņa