Marmora pildītās šniceles
Ņemam vistas fileju, viegli izdauzām ar āmurīti vai nazīti, sakapājam diezgan mazos gabaliņos, pieliekam majonēzi, olas, es pielieku vēl spiestu citronu sulu, visādus zaļumus, garšvielas pēc patikas,lieku arī sīpolus (lielus gabalus) - visu samaisu un ledusskpī iekšā uz vismaz 3-4 stundām, lai marinējas. Izņemu visus zaļumus un sīpolus, tad pievienoju miltus drusku, lai ir tāda ļipīga pankūku masa, uz rokas veidoju plācenīti, iespiežu viducī plūmes (iepriekš izmērcētas un sagrieztas), izveidoju šnicelīti un sakarsētā eļļā cepu no pirmās puses uz palielas uguns, apgriežot uz vidējas un drusku zem vāka. Var arī cept no abām pusēm uz lielas uguns, lai apbrūninātu, un tad likt uz cepampannas un 200grādos izturēt kādas 20 min. Īstenībā var šnicelītes gatvot arī bez pildījuma. Var likt kādu grib pildījumu - katra gaumes un fantāzijas lidojums! Es gatavoju šnicelītes visos svētkos un katru reizi kaut ko pamainu - visi slavē un prasa recepti! Lai labi garšo!!!!
Recepti iesūtīja: Ginta Smirnova, Kotlešu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Vistas fileja («baltā gaļa») - 1.kg
- Olas svaigas - 2.gb
- Majonēza - 100-150.gr
- Milti .pēc izjūtas
- Žāvētas plūmes - 100.gr
- Garšvielas pēc gaumes un garšas