Gaļas bumbiņu un kartupeļu sacepums. Gagatavošana pa soļiem
1.Sakarsētā pannā eļļa vai sviestā uz lielas uguns cep kartupeļu bumbiņas un briseles kāpostus. Cep 15 minūtes bieži maisot.
2.Sīpolu smalki sagriež, pievieno maltajai gaļai. Iespiež arī ķiploka daiviņu, pieber piparus, garšvielas un sāli. Gaļu rūpīgi samīca, līdz tā kļūst vijīga. Veido frikadeles.
3. Uzliek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Saldo krējumu sajauc ar sinepēm, sāli un kariju.
4.Frikadeles uzmanīgi iemaisa apceptajos dārzeņos. Pārlej ar saldā krējuma mērci.
5.Pārkaisa ar sarīvētu sieru.
6. Liek cepties sakarsētā krāsnī 180°C uz 1 stundu.
Recepti iesūtīja: Aiva Stauža, Kotlešu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Kartupeļi (tie kas pārdodas sagriezti mazās bumbiņās) - 800.g
- Maltā gaļa (jaukta) - 500.g
- Sīpols - 1.gab
- Ķiploka daiviņa - 1.gab
- Sāls
- Pipari
- Santa maria gaļas kopējā garšviela
- Briseles kāpsti vai brokoļi - 800.g
- Saldais krejums 35% - 200.ml
- Saldais krejums 10% - 200.ml
- Franču sinepes - 2-3.t.k.
- Karijs.pēc garšas
- Sviests vai eļļa.cepšanai
- Siers - 100.g