Kartupeļu - burkānu biezeņa sacepums. Gatavošana pa soļiem
1.Uzliek vārīties šķēlītēs sagrieztus kartupeļus un ripiņās sagrieztus burkānus.
2. Uzkarsētā pannā izkausē vienu ēdamkaroti sviesta, liek cepties malto gaļu. Kad tā sāk apbrūnēt, pievieno sāli, piparus, garšvielas, smalki sagrieztu sīpolu un cep līdz tas gatavs.
3.Pielej saldo krējumu un nedaudz pavāra, lai sabiezē.
4. Kad kartupeļi un burkāni mīksti, nolej ūdeni, pievieno sāli, atlikušo svistu apmēram 300ml piena, dilles un visu rūpīgi samīca.
5.Cepamajā traukā liek pusi kartupeļu biezeņa, izlīdzina ar karotes aizmugurējo daļu. Ja biezenis ļoti līp, karoti var samērcēt aukstā ūdenī. Virsū lej mērci.
6.Mērces kārtai virsū liek atlikušo biezeni un izlīdzina. Liek cepties iepriekš līdz 220°C uzkarsētā krāsnī 20 minūtes.
7. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē un pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.
Recepti iesūtīja: Aiva Stauža, Kotlešu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 8.gab
- Burkāni - 2.gab
- Maltā gaļa (jaukta) - 500.g
- Sviests - 100.g
- Sīpols - 1.gab
- Sāls.pēc garšas
- Pipari.pēc garšas
- Santa maria gaļas kopējā garšviela.pēc garšas
- Saldais krejums 35% - 200.ml
- Piens - 300.ml
- Sīpolloki vai dilles.pārkaisīšanai