Maigā vistiņa Ķīniešu gaumē
1) uzliek vārīties rīsus, kā parasti tos vāra... :)
2) notīrītus 4 daļās sagrieztus sīpous sasmalcina un cep olīveļlā uz lēnas uguns, pievieno tāda pat izmēra sagrieztu kāpostu, cep līdz sāk karamelizēties ', apbrūnina, lai parādās maza zeltaina "miziņa" , pievieno garšvielas - sojas mērci, kariju SĀLS NAV JĀLIETO!
3) vistas fileju sagriež mazā pirkstiņa izmēra gabaliņos un cep, kamēr maigi apcepas,
4) sīpolus+kāpostus + gatavu vistas gaļu saliek kopā vienā traukā, samaisa.
Pasniegšana:
- rīīsus var pasniegt skaistā formiņā (krūzi izskalo ar aukstu ūdeni, tad tajā liek karstus rīsus, pieplaciina, apgriež otrādi un "izpurina ārā" - sanāk skaists cilindrīts...
- gaļu+dārzeņus liek virsū vai apkārt ...
- lietojam selerijas, pētersīlus, dilles ! garnēšanai.
Rīsu vietā var lietot arī kurkumu! :)
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
- Vistas fileja - 1 1/2.kg
- Svaigs kāposts - 1/2.kāpostgalva
- Sīpols - 3-4.gab.
- Rīsi - 4.gatavās paciņa
- Sojas mērce - 1.tējkarote
- Karijs - 1.tējkarote