Maigā vistiņa Ķīniešu gaumē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1) uzliek vārīties rīsus, kā parasti tos vāra... :)

2) notīrītus 4 daļās  sagrieztus sīpous sasmalcina un cep olīveļlā uz lēnas uguns, pievieno tāda pat izmēra sagrieztu kāpostu, cep līdz sāk karamelizēties ', apbrūnina, lai parādās maza zeltaina "miziņa" , pievieno garšvielas - sojas mērci, kariju SĀLS NAV JĀLIETO!

3) vistas fileju sagriež mazā pirkstiņa izmēra gabaliņos un cep, kamēr maigi apcepas,

4) sīpolus+kāpostus + gatavu vistas gaļu  saliek kopā vienā traukā, samaisa.

Pasniegšana:

- rīīsus var pasniegt skaistā formiņā (krūzi izskalo ar aukstu ūdeni, tad tajā liek karstus rīsus, pieplaciina, apgriež otrādi un "izpurina ārā" - sanāk skaists cilindrīts...

- gaļu+dārzeņus liek virsū vai apkārt ...

Reklāma
Reklāma

- lietojam selerijas, pētersīlus, dilles ! garnēšanai.

Rīsu vietā var lietot arī kurkumu! :)

Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja - 1 1/2.kg
  • Svaigs kāposts - 1/2.kāpostgalva
  • Sīpols - 3-4.gab.
  • Rīsi - 4.gatavās paciņa
  • Sojas mērce - 1.tējkarote
  • Karijs - 1.tējkarote