Ātrā Provansas vista

Šim ēdienam vienlīdz labi noder gan fileja, gan stilbiņi. Var kombinēt abus, tikai tad jāņem vērā, ka stilbiņi sautēsies ilgāk. Ja izmantosi tikai fileju un sagriezīsi to trīs daļās, pagatavošanai nevajadzēs vairāk par 25 minūtēm. Vermuta vietā vari ņemt sauso gaišo portvīnu. Kaltēto timiānu vari aizstāt ar svaigu vai kaltētu rozmarīnu.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4 porcijas
40 minūtes sagatavošanai

1. Ķiplokus nomizo un rupji sakapā. Vistas fileju vai stilbiņus noskalo un nosusini. Fileju sagriez divās vai trīs daļās.
2. Lielā pannā sakarsē sviestu, uz lielas uguns strauji apcep vistu no visām pusēm. Samazini uguni, pārkaisi sāli, piparus un papriku. Pievieno tomātus, ķiplokus un vermutu.
3. Uzliec vāku un uz mazas uguns sautē 20–30 minūtes. Pieber timiānu, pievieno saldo un skābo krējumu un pavāri vēl piecas minūtes, lai mērce mazliet sabiezē.

1 porcijas cena – 1,10 lati

 

Recepte: Iveta Galeja, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs  www.garsigs.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Vistu filejas vai lieli vistu stilbiņi - 4.gab
  • Sviests - 100.g
  • Ķiploka daiviņas - 4.gab
  • Maigs paprikas pulveris - 4.tējk.
  • Kārbiņa (aptuveni 400 g) konservētu tomātu gabaliņos savā sulā - 1.gab
  • Saldais krejums - 150.ml
  • Skabais krejums - 150.ml
  • Kaltēts timiāns - 1/2.tējk.
  • Kajennas pipari
  • Sāls