Ātrā Provansas vista
Šim ēdienam vienlīdz labi noder gan fileja, gan stilbiņi. Var kombinēt abus, tikai tad jāņem vērā, ka stilbiņi sautēsies ilgāk. Ja izmantosi tikai fileju un sagriezīsi to trīs daļās, pagatavošanai nevajadzēs vairāk par 25 minūtēm. Vermuta vietā vari ņemt sauso gaišo portvīnu. Kaltēto timiānu vari aizstāt ar svaigu vai kaltētu rozmarīnu.
4 porcijas
40 minūtes sagatavošanai
1. Ķiplokus nomizo un rupji sakapā. Vistas fileju vai stilbiņus
noskalo un nosusini. Fileju sagriez divās vai trīs daļās.
2. Lielā pannā sakarsē sviestu, uz lielas uguns strauji apcep vistu
no visām pusēm. Samazini uguni, pārkaisi sāli, piparus un papriku.
Pievieno tomātus, ķiplokus un vermutu.
3. Uzliec vāku un uz mazas uguns sautē 20–30 minūtes. Pieber
timiānu, pievieno saldo un skābo krējumu un pavāri vēl piecas
minūtes, lai mērce mazliet sabiezē.
1 porcijas cena – 1,10 lati
Recepte: Iveta Galeja, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs www.garsigs.lv
Sastāvdaļas
- Vistu filejas vai lieli vistu stilbiņi - 4.gab
- Sviests - 100.g
- Ķiploka daiviņas - 4.gab
- Maigs paprikas pulveris - 4.tējk.
- Kārbiņa (aptuveni 400 g) konservētu tomātu gabaliņos savā sulā - 1.gab
- Saldais krejums - 150.ml
- Skabais krejums - 150.ml
- Kaltēts timiāns - 1/2.tējk.
- Kajennas pipari
- Sāls