Siera un kartupeļu pīrāgs
Nemizotus kartupeļus vāra 15 - 20 minūtes. Nokāš un 15 minūtes atdzesē. Nomizo un ļauj pilnībā atdzist. cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepamo veidni. Kartupeļus sagriež 1 cm biezās šķēlēs un liek sagatavotajā veidnē. Uz katras kārtas liek sviesta piciņas un sieru. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Pārlej pienu. Cep 20 - 25 minūtes, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns. Pasniedz karstu.
Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 800.g
- Sviests - 125.g
- Plānās šķēlītēs sagriezts parmas siers - 250.g
- Sāls, malti melnie pipari
- Piens - 250.g