Viltotās irbītes
4 porcijas
Gaļu sagriež šķēlēs šķērsām šķiedrām, izlīdzina, pārkaisa ar garšvielām un sāli. Vienā malā liek dūmota speķa stienīti un satin veltnītī. Veltnīšus nostiprina un sakarsētos taukos apcep brūnus. Cepšanas beigās pievieno sagrieztas garšsaksnes. Apceptos produktus pārliek dziļākā traukā, pārlej ar karstu ūdeni, uzliek vāku un sautē, līdz gaļa gatava. Veltnīšus no šķidruma izņem un no sautējamā buljona gatavo krējuma mērci. Viltotās irbītes pasniedz ar vārītiem vai tvaikotiem dārzeņiem, vai tvaikotiem rīsiem.
Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006
Sastāvdaļas
- Teļa gaļas mīkstums - 600.g
- Dūmots speķis - 100.g
- Sīpoli - 50.g
- Burkāni - 50.g
- Kviešu milti - 20.g
- Skābs krējums - 60.g
- Sāls, pipari.pēc garšas