Kartupeļu kroketes

FOTO: Shutterstock.com

Produkti 1 porcijai

 

Vārītus kartupeļus vēl karstus saspiež biezenī un tam pievieno sīki sakapātas apceptas sēnes un sīpolus, sakultu olu, miltus un samaisa viendabīgu masu. No masas veido lodītes vai stienīšus, panē rīvmaizē un cep sakarsētā eļļā zeltainas. Pasniedz ar sēņu un tomātu mērcēm vai arī kā piedevas pie ceptas gaļas ēdieniem.

 

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 240.g
  • Sviests - 10.g
  • Milti - 15.g
  • Olas - 1/2.gab
  • Rīvmaize - 15.g
  • Šampinjoni - 25.g
  • Sīpoli - 20.g
  • Sāls.pēc garšas
  • Eļļa cepšanai