Kartupeļu torte ar malto gaļu un brokoļiem mārrutku mērcē
Sagatavo malto gaļu, pievienojot rīvētu kartupeli, sāli, piparus, garšvielas, sarīvētu ķiploku daiviņas, manna un olas. Es gaļu ilgi maisu un situ pret galdu, jo tad būs daudz garšīgākas gan kotletes gan ļoti maiga gaļas struktūra. Liek pannā un kopā ar sīpoliem apcep. Katlā vāra kartupeļus un kāli, novāra un pieliek klāt siltu pienu, sāli pēc garšas un pagatavo biezputru, brokoļus noblanšē, sagriež mazākos gabaliiņos un ar rīvētiem burkāniem apcep eļļā.Tad tortes veidnē ielej nedaudz eļļas un kārto pēc kārtas - biezputra, maltā gaļa, tomātu mērce, biezputra, burkāni ar brokoļiem, maltā gaļa, tomātu mērce un tā līdz augšai. Liek cepeškrāsnī cept 200 grādos apmēram 25 min, tad sarīvē sieru un ar saldo krējumu samaisa kopā un pārlej pāri, un vēl 15 min cep. Pārkaisa ar dillītēm. Tā ir ne tikai brīnumgaršiga, bet skaisti izskatās uz šķīvja. Pasniedz ar mērcīti - krējums ar nedaudz mārrutkiem. Labu apetīti!
Recepti iesūtīja: Inga, Kotlešu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Maltā gaļa - 700.g
- Ķiploka daiviņas - 4.gab
- Olas - 2.gab
- Santa maria gaŗšvielas maltai gaļai
- paliels kartupelis - 1.gab
- Manna - 1.ēd.k
- Kartupeļi - 1 1/5.kg
- Tomātu mērce
- Saldais krejums 35% - 1.pac.
- Sīpoli - 1 .gab
- Burkāni - 3 .lieli gab
- Vārāmā sāls - 3.tējk.
- Brokoļi - 1/2.kg
- Kālis - 1.gab
- Eļļa cepšanai
- Siers(holandes, krievijas utt.) - 200.gr
- Piens - 300.ml
- Skābais krējums 25% - 2.ēd.k
- Sarīvēti mārrutki - 1/2.tējk.