Ātrais plovs ar vistas gaļu
Nelielā ūdens daudzumā liek sutināties vistu šķiņķīšus, kam pievieno piparus, 1-2 lauru lapas. Atsevišķi novāra rīsus. Uz pannas apcep sarīvētus burkānus, sagrieztus sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus, ko pievieno katlā pie šķiņķīšiem. Kad vistas gaļa ir mīksta, tai pieber rīsus, tomātu mērci, zaļumus (dilles vai pētersīļus, vai ko citu pēc izvēles) un garšvielas pēc garšas, plovu samaisa un – gatavs!
Sastāvdaļas
- Rīsi - 200.g
- Vistu šķinķīši - 5.gb.
- Tomātu mērce.l
- Sīpols - 1-2.gb.
- Burkāns - 1-2.gb.
- Ķiploka daiviņa
- Zaļumi
- Sāls, pipari, lauru lapas