Gaļas strūdele - karstā uzkoda
Gardi, aromātiski un skaisti!
Produkti 1 porcijai
Mīkstu sviestu saplucina ar miltiem, pēc tam pakāpeniski pievieno ar sāli sakultu olu un ūdeni. Samīca viendabīgu mīklu. Atstāj uz 20 minūtēm. Maltai gaļai pievieno sakapātus sīpolus, olu, skābu krējumu, garšvielas un sāli pēc garšas. Uz plāna dvieļa izveltnē mīklu pēc iespējas plānākā kārtā. Mīklas plāksni pārklāj ar pildījumu un satin veltnī. Ar dvieļa palīdzību liek uz cepamās plāts ar šuvi uz leju un 35 - 40 minūtes cep līdz 220 grādu temperatūrā sakarsētā cepēskrāsnī.
Pasniedz karstu ar tomātu mērci.
Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006
Sastāvdaļas
- Milti - 80.g
- Sviests - 30.g
- Ūdens - 20.g
- Olas - 1/2.gab
- Sāls - 1.g
- Pildījumam:
- Maltā gaļa - 130.g
- Sīpoli - 30.g
- Olas - 1/2.gab
- Skābs krējums - 20.g
- Garšvielas un sāls.pēc garšas