Kartupeļu omlete
Kartupeļus ar visu mizu 25 - 30 minūtes vāra sālsūdenī. Noskalo aukstā udenī, notīra un sagriež šķēlītēs. Sīki sakapā sīpolus, tāpat arī ķiplokus, un apcep eļļā. Pievieno kartupeļus. Bieži apmaisot, cep kraukšķīgi brūnus. Olas sakuļ ar sāli, pipariem un muskatriekstu, pārlej kartupeļus un sarecina. Pirms pasniegšanas pārkaisa zaļumiem.
Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.
Omletei var pievienot sīki sagrieztu šķiņķi, cepeti, desu vai sautētu vistu.
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 500.g
- Sīpoli - 2.gab
- Ķiploka daiviņa - 1.gab
- Eļļa - 3.ēd.k.
- Olas - 4.gab
- Sāls - 1.tējk.
- Baltie pipari.šķipsniņa
- Rīvēts muskatrieksts.šķipsniņa
- Sasmalcināti zaļumi - 1 - 2.ēd.k.