Sautēta cūkgaļa ar kartupeļiem māla podiņā
Gabaliņos sagrieztu gaļu un ripiņās sagrieztus sīpolus taukos apcep brūnus, pārkaisa sāli, piparus, liek māla podiņā, pārkaisa sasmalcinātus ķiplokus, pielej karstu ūdeni, lai gaļa būtu apņemta. Virsū liek palielos gabalos sagrieztus kartupeļus, pārkaisa sāli, pārlej ar majonēzi. Podam uzliek vāku vai pārliek foliju, vai pārliek podu ar 1 cm biezu izveltnētu kārtaino mīklu.
Cepeškrāsnī vidējā karstumā cep apmēram 30 - 40 minūtes. Galdā pasniedz ēdienu tanī pašā māla podiņā, kuru uzliek uz brokastu šķīvja vai uz lēzena māla šķīvja.
Cūkgaļu var sautēt ar dārzeņiem, izvārītām pupām, rīsiem.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Cūkgaļa - 200.g
- Sīpols - 1.gab
- Ķiploks - 2.daiviņas
- Taukvielas - 20.g
- Kartupeļi - 200.g
- Sāls, malti melnie pipari
- Ūdens
- Majonēze - 2.ēd.k.