Krāsnī cepta cūkgaļa ar augļiem
Gatavošanas laiks: apmēram 40 min, no tām 25 min krāsnī
4 personām
Gaļas šķēles liek cepamajā traukā. Sinepes samaisa ar soju un uzziež uz gaļas šķēlēm. Visvieglāk to veikt ar otiņu, tad gaļa būs apziesta vienmērīga. Augļus sasmalcina un riekstus saberž. Uzkaisa uz gaļas. Katliņā sakuļ krējumu, miltus un gaļas buljonu. Pievieno sinepes un ingveru. Mērci vāra apmēram 3 minūtes. Pievieno sāli un piparus. Mērci lej traukā uz gaļas. Uzkaisa rīvēto sieru. Ēdienu cep krāsnī 225 grādos 20 - 25 minūtes.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņiem, piemēram maziņiem jaunajiem burkāniem, ieslīpi sagrieztiem puraviem un cukurzirņiem vai zaļajām pākšu pupiņām.
Tāpat var cept lielu cūkgaļas šķēli.
Sastāvdaļas
- Šķēlēs sagriezta cūkgaļa - 500.g
- Sinepes - 1.ēd.k.
- Sojas mērce - 1.ēd.k.
- Dažādi kaltēti augļi (plūmes, āboli, aprikozes) - 100.g
- Lazdu rieksti - 30.g
- Mērcei:
- Saldais krejums - 200.g
- Kviešu milti - 1.ēd.k.
- Gaļas buljons - 200.g
- Sinepes - 2.tējk.
- Ingvers - 1.tējk.
- Sāls, melnie pipari
- Rīvēts siers - 40.g