Grilēti cāļa spārniņi
Gatavošanas laiks: apm. 30 min + marinēšana
4 personām
Sīpolus nomizo, sasmalcina un nedaudz apbrūnina eļļā. Pievieno kečupu, ūdeni, vīna etiķi, soju, medu, sāli un garšvielas. Mērci vāra apm. 5 minūtes. Atdzesē. Cāļa spārniņus liek traukā vai dubultā polietilēna maisiņā. Virsū lej mērci. Marinē 2 - 8 stundas. Spārniņus izņem no marinādes. Cep grilā vai cepeškrāsnī uz restītēm apmēram 20 minūtes. Marinādi uzvāra un pasniedz kā mērci pie cāļa spārniņiem. Brīnišķīga piedeva būs silta kviešu maize un svaigu redīsu un gurķu salāti.
Spārniņu vietā var izmantot arī cāļa stilbiņus vai krūtiņas.
Sastāvdaļas
- cāļa spārniņi - 600.g
- Mērcei:
- Sīpols - 1.gab
- Eļļa - 1.ēd.k.
- tomātu kečups - 280.g
- Ūdens - 100.g
- Vīna etiķis - 2.ēd.k.
- Sojas mērce - 1.ēd.k.
- Medus - 1.ēd.k.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Kanēlis - 1/4.tējk.
- samaltas krustnagliņas - 1/4.tējk.