Tomāti, cukīni un baklažāni ar rīsiem
Rīsus sālsūdenī vāra 15 - 20 minūtes. Tomātus, cukīni un baklažānu noskalo. Sīpolu nomizo. Čili papriku noskalo, izņem sēkliņas. Tomātus sagriež lielos gabalos. Cukīni un baklažānu gareniski pāršķeļ, sagriež šķēlītēs. Sīpolu sasmalcina, čili papriku sagriež sloksnītēs. Visus dārzeņus, izņemot tomātus, dažas minūtes cep katlā sakarsētā eļļā. Pievieno sāli, piparus un izspiestu ķiploku. Iemaisa tomātu biezeni, pielej buljonu. Sautē apmēram 5 minūtes. Dārzeņiem pievieno rīsus un tomātu gabalus. Ēdienu uzkarsē. Sautējumu pasniedz ar maizi un svaigu dārzeņu salātiem.
Svaigos tomātus var aizstāt ar 5 - 6 konservētiem tomātiem. Tomātus sagriež un ar visu marinādi iemaisa rīsos.
Sastāvdaļas
- Rīsi - 130.g
- Sāls - 3/4.tējk.
- Ūdens - 400.g
- Tomāti - 4 - 5.gab
- Cukinī - 1.gab
- Baklažāns - 1.gab
- Sīpols - 1.gab
- svaiga čili paprika - 1.gab
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Melnie pipari - 1/4.tējk.
- Ķiploka daiviņa - 1.gab
- Tomātu biezenis - 2.ēd.k.
- Buljons - 100.g