Paprika ar rīsu un tomātu pildījumu

Paprika ar rīsu un tomātu pildījumu

FOTO: Shutterstock.com

Speķi sagriež sloksnītēs. Tās katliņā apcep. Pievieno rīsus un nedaudz apcep no speķa iztecējušajos taukos. Rīsiem un speķim pievieno ūdeni, tomātu biezeni, sāli, piparus un baziliku. Rīsu maisījumu vāra apmēram 20 minūtes. Pa to laku noskalo paprikas. Katrai paprikai nogriež vāciņu, izņem sēklas un baltās plēvītes. Paprikas citu blakus citai liek cepamtraukā. Rīsiem pievieno kukurūzu. Paprikas pilda ar rīsu maisījumu, uzkaisa rīvēto sieru. Cepamo trauku liek krāsnī, ēdienu cep 225 grādos 5 - 10 min. Pildītās paprikas pasniedz ar rudzu maizi un salātu lapiņām.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Caurauguša speķa šķēles - 2.gab
  • Rīsi - 170.g
  • Ūdens - 500.g
  • Tomātu biezenis - 100.g
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Melnie pipari - 1/4.tējk.
  • Baziliks - 1.tējk.
  • dažādu krāsu paprikas - 4.gab
  • Konservēta kukurūza - 100.g
  • Rīvēts siers - 40 - 80.g