Pupiņu pākstis ar tomātiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sasmalcinātu sīpolu apcep sviestā, pievieno slīpi sagrieztas, notīrītas pupiņu pākstis, nedaudz ūdens, sāli un sautē. Tomātiem novelk miziņu, sagriež tos daiviņās un pievieno jau gatavām izsautētām pupiņām. Tumē ar izkarsētiem miltiem. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pupiņu pākstis - 500.g
  • Sviests - 50.g
  • Sāls
  • Sīpols - 1.gab
  • Tomāti - 200.g
  • Kviešu milti - 1.tējk.
  • Zaļumi