Maltās gaļas kebabs
Sīpolu nomizo. Papriku noskalo un izņem sēklas. Sīpolu un papriku sasmalcina. Cep taukvielās. Malto gaļu samaisa ar sāli. Pievieno sīpolus, papriku, garšvielas un pienu. Sagatavo mīklu. Mīklu saveļ veltnīšos vai lodītēs ap samitrinātiem grila iesmiņiem. Cep pannā vai grilē krāsnī 250 grādos apmēram 8 minūtes. Samaisa mērces sastāvdaļas. Kebabu pasniedz ar vārītiem rīsiem, gurķu sloksnītēm un maizi.
Kebabu var pasniegt arī ar tomātu mērci.
Sastāvdaļas
- Mazs sīpols - 1.gab
- Sarkanā paprika - 1.gab
- Margarīns vai sviests - 1.ēd.k.
- Maltā gaļa - 400.g
- Sāls - 1.tējk.
- Ķiploku sāls - 1.tējk.
- Kajēnas pipari - 1/4.tējk.
- maltas vai sasmalcinātas ķimenes - 1/2.tējk.
- Piens - 100.g
- Mērcei:
- Skābs krējums - 200.g
- uz rupjas rīves sarīvēts gurķis - 150.g
- Sāls - 1/4.tējk.
- žāvētas piparmētras - 1.tējk.