Vārīti dārzeņi
Kāpostgalviņu pārgriež uz pusēm vai četrās daļās (pie katras daļas atstāj kacenu); ziedkāposta galviņu patur etiķūdenī 15 - 20 minūtes, burkānus nomizo un atstāj nesagrieztus; pupiņu pākstīm nogriež galus un novelk sānu dzīslas.
Sagatavotos dārzeņus vāra katru atsevišķi sālsūdenī vai tvaikā. (Svaigos kāpostus un burkānus vāra stipri sāļā ūdenī). Tad sagriež: svaigos kāpostus šķēlītēs, burkānus ripiņās, ziedkāpostus un pupiņas mazākos gabaliņos, sakārto lēzenā traukā grupās, pārlej ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Vārītus dārzeņus pasniedz vakariņās ar apceptām rupjmaizes šķēlītēm vai kā piedevu gaļas, zivju un olu ēdieniem.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993
Sastāvdaļas
- 1. variants:
- Svaigi kāposti - 500.g
- Burkāni - 200.g
- Zaļie zirnīši - 100.g
- Sāls
- Sviests - 100.g
- dilles vai pētersīļi
- 2. variants
- Ziedkāposti - 500.g
- Burkāni - 200.g
- Sāls, zaļumi