Pīrāgs ar dārzeņu un tofu pildījumu - veģetārs, bet sātīgs!

Veģetārs un dikti sātīgs pīrāgs!

Gardo pīrāgu var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu. Foto: Izdevniecība Jumava

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gardo pīrāgu var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu. Foto: Izdevniecība Jumava

Gatavošanas laiks ~ 1 stunda

Gatavo pildījumu: 2 gatavi tomāti, nomizoti un sagriezti kubiņos, 300 g sasmalcinātu dārzeņu (burkānu, pākšu pupiņu, kukurūzas, zaļo zirnīšu, paprikas, brokoļu u. c.), pēc vēlēšanās melno olīvu, tofu gabaliņu 1 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu zaļumu, 1 ēdamk. olīveļļas, šķipsniņa sāls un melno piparu. Uz lēnas uguns eļļā apcep dārzeņus, pievieno sāli, piparus, pētersīļus.


Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un kuļ ar karoti 2 minūtes. Pusi mīklas liek ķieģelīša, 18 × 20 cm vai apaļā 20 cm diametra veidnē, pārliek pildījumu, pārklāj atlikušo mīklu un cep 35 40 minūtes 180 °C. Pasniedz siltu vai atdzesētu.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata/Dita Lase. - Rīga: Jumava, 2010

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/14640/latvijas-vegetariesa-rokasgramata/

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • Milti - 200.g
  • Cepamais pulveris - 4.tējk.
  • kukurūzas ciete - 50.g
  • rīvēts siers (pēc vēlēšanās) - 4.ēd.k.
  • Sāls - 1.tējk.
  • piens (vai sojas piens) - 300.ml
  • Saulespuķu eļļa - 50.ml
  • Pildījumam:
  • Gatavi tomāti - 2.gab
  • sasmalcināti dārzeņi - 300.g
  • Pētersīļu zaļumi - 1.ēd.k.
  • Olīveļļa - 1.ēd.k.
  • Sāls, melnie pipari.šķipsniņa