Kāpostu sautējums

FOTO: Inese Stuģe

Sagriežam vai saēvelējam kāpostgalviņu. Liekam sautēties katliņā ar biezāku dibenu. Tiem klāt pievienojam sarīvētu cukinī, sinepju graudus un ūdeni. Ja sautējumu taisam ar rīsiem, tad arī tos liekam jau no paša sākuma - lēcas liek, kad jau gandrīz kāposti gatavi. (Turku dzeltēnās lēcas liek vēl vēlāk jo tās gatavas ir jau pēc kādām 5 min.) Kamēr katliņā viss sautējas, pa to laiku apcepam malto gaļu kopā ar tomātiem vai tomātu pastu (vai ar Ķīnas saldskābo mērci). Maltās gaļas masu pievienojam pie jau gatavā sautējuma. Vēl nedaudz pasautējam.
       Lai labi garšo : )

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kāpostgalva - 1.neliela
  • Maltāgaļa - 400.gr.
  • Cukinī - 1.neliels
  • Sinepju graudiņi - 2.ēd. kar.
  • Tomāti - 4.gab.
  • Vai tomātu pasta - 1.mazā burciņa
  • Lēcas vai rīsi - 125.gr.
  • Ūdens - 1.glāze
  • Sāls, pipari