Kāpostu sautējums
Sagriežam vai saēvelējam kāpostgalviņu. Liekam sautēties katliņā
ar biezāku dibenu. Tiem klāt pievienojam sarīvētu cukinī, sinepju
graudus un ūdeni. Ja sautējumu taisam ar rīsiem, tad arī tos liekam
jau no paša sākuma - lēcas liek, kad jau gandrīz kāposti gatavi.
(Turku dzeltēnās lēcas liek vēl vēlāk jo tās gatavas ir jau pēc
kādām 5 min.) Kamēr katliņā viss sautējas, pa to laiku apcepam
malto gaļu kopā ar tomātiem vai tomātu pastu (vai ar Ķīnas
saldskābo mērci). Maltās gaļas masu pievienojam pie jau gatavā
sautējuma. Vēl nedaudz pasautējam.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Kāpostgalva - 1.neliela
- Maltāgaļa - 400.gr.
- Cukinī - 1.neliels
- Sinepju graudiņi - 2.ēd. kar.
- Tomāti - 4.gab.
- Vai tomātu pasta - 1.mazā burciņa
- Lēcas vai rīsi - 125.gr.
- Ūdens - 1.glāze
- Sāls, pipari