Vistu "ķidiņas" ar sēnēm

FOTO: Inese Stuģe

Liekam vārīties ūdeni, kurā uz kādām pāris minūtēm liekam pavārīties vistu akniņas.
Sagrieztos sīpolus un burkānus liekam cepties uz pannas. Tad pievienojam labi nomazgātās mādziņas un sirdis, kas sagrieztas nelielos kumosa gabaliņos. Kad viss jau nedaudz pacepies, pievienojam novārītas meža sēnes (var aizstāt ar svaigiem šampinjoniem) un vistu akniņas. Visu pārlejam ar saldo krējumu, pieberam garšvielas.
Masu pildām cepam porciju podiņos, katram pieliekot mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, kam  pa virsu, kā vāciņu uzliekam kārtaino mīklu, vidiņu saduram ar dakšiņu, kur liekajam tvaikam izkļūt. Liekam cepaškrāsnī 180 - 200 grādos uz 35 - 45 min.
     Lai labi garšo : )

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Vistu sirdis - 250.gr.
  • Vistu māgas - 250.gr.
  • Vistu aknas - 250.gr.
  • Sīpoli - 2.gab.
  • Burkāni - 1-2.gab.
  • Sēnes - 300.gr.
  • Kartupeļi - 3 -4.gab.
  • Saldais krejums - 200.gr.
  • Kārtainās mīklas plāksnes
  • Cepam podiņi
  • Garšvielas pēc gaumes un garšas