Vistu "ķidiņas" ar sēnēm
Liekam vārīties ūdeni, kurā uz kādām pāris minūtēm liekam
pavārīties vistu akniņas.
Sagrieztos sīpolus un burkānus liekam cepties uz pannas. Tad
pievienojam labi nomazgātās mādziņas un sirdis, kas sagrieztas
nelielos kumosa gabaliņos. Kad viss jau nedaudz pacepies,
pievienojam novārītas meža sēnes (var aizstāt ar svaigiem
šampinjoniem) un vistu akniņas. Visu pārlejam ar saldo krējumu,
pieberam garšvielas.
Masu pildām cepam porciju podiņos, katram pieliekot mazos gabaliņos
sagrieztus kartupeļus, kam pa virsu, kā vāciņu uzliekam
kārtaino mīklu, vidiņu saduram ar dakšiņu, kur liekajam tvaikam
izkļūt. Liekam cepaškrāsnī 180 - 200 grādos uz 35 - 45 min.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Vistu sirdis - 250.gr.
- Vistu māgas - 250.gr.
- Vistu aknas - 250.gr.
- Sīpoli - 2.gab.
- Burkāni - 1-2.gab.
- Sēnes - 300.gr.
- Kartupeļi - 3 -4.gab.
- Saldais krejums - 200.gr.
- Kārtainās mīklas plāksnes
- Cepam podiņi
- Garšvielas pēc gaumes un garšas