Cūkgaļa upeņu mērcē
Nomizojam un sagriežam pusapļos sīpolu. Liekam cepties
kastroļpannā, pieliekam šķēlītēs sagrieztu ķiploku. Kad sīpoli un
ķiploks nedaudz apcepušies tiem pievienojam sagrieztu gaļu. Visu
cepam tik ilgi līdz gaļa ir nedaudz apbrūnējusi. Tālāk pievienojam
upenes (svaigas vai saldētas) un pielejam ūdeni. Lai gaļa
nesanāktu dikti skāba, to saldinām un karamelizējam ar medu, bet
asumam pievienojam sāli un piparus. Ja patīk tāda pikantāka gaļa,
tai var pievienot nedaudz čillī piparu. Visu sautē līdz gaļa
gatava.
Lai
labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Cūkgaļa - 1.kg.
- Sīpols - 1.liels
- Ķiploks - 1.daiviņa
- Upenes - 1.glāze
- Medus - 1-2.ēd.kar.
- Sāls, pipari.pēc patikas
- Ūdens - 1 - 2.glāzes