Cūkgaļa upeņu mērcē

FOTO: Inese Stuģe

Nomizojam un sagriežam pusapļos sīpolu. Liekam cepties kastroļpannā, pieliekam šķēlītēs sagrieztu ķiploku. Kad sīpoli un ķiploks nedaudz apcepušies tiem pievienojam sagrieztu gaļu. Visu cepam tik ilgi līdz gaļa ir nedaudz apbrūnējusi. Tālāk pievienojam upenes (svaigas vai saldētas) un pielejam ūdeni.  Lai gaļa nesanāktu dikti skāba, to saldinām un karamelizējam ar medu, bet asumam pievienojam sāli un piparus. Ja patīk tāda pikantāka gaļa, tai var pievienot nedaudz čillī piparu. Visu sautē līdz gaļa gatava.
 
           Lai labi garšo : )

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Cūkgaļa - 1.kg.
  • Sīpols - 1.liels
  • Ķiploks - 1.daiviņa
  • Upenes - 1.glāze
  • Medus - 1-2.ēd.kar.
  • Sāls, pipari.pēc patikas
  • Ūdens - 1 - 2.glāzes