Paltuss ar zaļumiem
Paltusa šķēles ieliek citrona sulā un apsegtām ļauj stundu ievilkties. Pannā sakarsē sviestu, nedaudz apmaisa tajā zaļumus. Zivis izņem no marinādes, pārkaisa ar sāli un pipariem. Tomātus pārgriež uz pusēm un kopā ar paltusa šķēlēm un zaļumu sviestu iesaiņo alumīnija folijā.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos 25 minūtes. Sulu no folijas ielej mazā katliņā un mazā karstumā iemaisa skābu krējumu. Zivi uzliek uz šķīvjiem, pārlej ar mērci un garnē ar avota krešēm.
Recepte no grāmatas: Tauku sadedzinātāji. – Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- paltusa šķēles - 2.gab
- Viena citrona sula
- Sviests - 2.tējk.
- kapāti zaļumi (dilles, pētersīļi) - 2.ēd.k.
- Jūras sāls
- Svaigi malti pipari
- Tomāti - 2.gab
- Skābs krējums - 1.ēd.k.
- Kapātas avota kreses - 1.tējk.