Āte zeltainā mērcē
Ātes filejas noskalo tekošā ūdenī, nosusina un apsāla. Baltvīnu
ielej katliņā, uzkarsē, zivju filejām ļauj tajā ievilkties mazā
karstumā aptuveni 5 minūtes. Sīpolu un ķiploku nomizo, smalki
sagriež, tad pievieno katliņā. Pieber timiānu, fenheļa sēklas un
piparu graudus. Uzmanīgi iemaisa sviestu. Pievieno safrānu, asās
sinepes un saldo krējumu. Iejauc pilngraudu miltus. Katliņā ar vāku
pavāra 7 minūtes. Pirms pasniegšanas izņem timiāna zariņu un
apkaisa ēdienu ar avota kresēm.
Recepte no grāmatas: Tauku sadedzinātāji. – Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- ātes fileja - 250.g
- Jūras sāls
- Sausais baltvīns - 1/8.l
- Neliels sīpols - 1.gab
- Ķiploka daiviņa - 1.gab
- timiāna zariņš - 1.gab
- saspiestas fenheļa sēklas - 1/2.tējk.
- sagrūsti piparu graudi - 5.gab
- Sviests - 10.g
- Safrāns.g
- Asas sinepes - 1/2.tējk.
- Saldais krejums - 2.ēd.k.
- pilngraudu milti - 1.tējk.
- avota kreses - 1.ēd.k.