Mārtiņdienas gailis
Vistu būtu vēlams sākt gatavot iepriekšējās dienas vakarā.
Tātad sākam gatavot marinādi : Katliņā ielejam ūdeni un liekam uz
uguns vārīties. Kamēr silst ūdens, tam pievienojam uz pusēm
pārgrieztu citronu, melnos piparus, lauru lapas, sāli, medu,
ķiplokus un timiāma buntīti. Marinādi pavāra kādu minūti, ne ilgāk.
Ļauj atdzist.
Pa to laiku nomazgā vistu un pārgriež krūšukurvi. Liekam vistu
atdzisušajā marinādē marinēties, ne mazāk kā uz 8 stundām.
Kad vista jau gana marinējusies, to izņem no marinādes un
noskalo.
Sagatavojam miltus panēšanai : pie miltiem pievienojam paprikas un
aso sarkano piparu pulveri un visu samaisām.
No sākuma vistu nosmērējam ar jogurtu, tad bagātīgi ieziežam ar
miltu maisījumu, lai vedotos tāda kā garoziņa un vista iegūtu
sarkanu nokrāsu.
Liekam vistu cepties (atvērtā veidā) uz labi ietaukotas un ļoti
karstas pannas. No sākuma ar ādu uz leju, tad apgriežam. No katras
puses kādas 4 - 5 min. Tad liekam 15 -20 min. cepeškrāsnī (180
grādos) vai mikroviļņu krāsnī līdz gatava.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- vista - 1.gab.
- Ūdens - 1.litrs
- Sāls - 8.ēd.kar.
- Citrons - 1.gab.
- Melnie pipari
- Lauru lapas - 4.lapas
- Medus - 1.ēd.kar.
- Ķiploki - 2.daiviņas
- Svaiga timiāna.buntīte
- Milti - 2-3.ēd. kar.
- Paprikas pulveris - 1.ēd. kar.
- Sarkanie asie pipari (pulveris) - 1/2.tēj. kar.
- Bezpiedevu jogurts - 2-3.ēd. kar.