Cūkgaļas kakla karbonāde cepta sīpolu mērcē
Cūkgaļas kakla karbonādi sagriež trīs porcijās (katru pa 150 g),
izdauza, apviļā miltos un liek uz pannas. Sviestā apcep burkānu
skaidiņas, apkaisa ar sāls un pipariem, uzliek gaļai. Tad katrai
karbonādei uzklāj 50 g siera šķēlītes.
Mērcei:
Sīpolus apcep sviestā, pieliek sāli un piparu, iemaisa pienu,
uzvāra.Tad pievieno sviestā apceptus miltus. Mērci uzlej gaļai tā,
lai neaplietu sieru. Cepeškrāsnī cep apmēram 20 min. 200
grādos.
Sastāvdaļas
- Cūkgaļas kakla karbonade - 450.g.
- Burkāni - 1-2.kg
- Sīpoli - 1-2.kg
- Siers - 150.g
- Piens - 1-2.l
- Sviests - 150.g
- Eļļa,sāls,pipari un milti